Ondernemershypotheek

De ondernemer die een woonhuis wil kopen staat vaak voor een dichte deur bij banken en adviseurs. Men vindt het allemaal te moeilijk en zeker een zeer tijdrovend proces.

De ondernemer kan niet zoals iemand in loondienst met een werkgeversverklaring aankloppen. Hij of zij zal hiervoor veel papieren moeten aanleveren. Jaarrekeningen, belastingaangiften, BTW-aangiften, belastingaanslagen etc.

Inkomensanalyse

Voor ons als gespecialiseerde adviseurs is het al erg moeilijk om een keuze te maken bij welke hypotheekverstrekker men het beste terecht kan. Bij de een telt de leaseauto positief mee in de leencapaciteit bij de ander weer niet. In geval van een BV telt bij de een de overwinst mee in de leencapaciteit en bij de ander weer niet enz. Enz.

In de oriëntatie- en adviesfase maken wij veelal gebruik van de inkomensanalyse van Viiz. In onderstaand voorbeeld is te zien dat er per aanbieder grote verschillen kunnen ontstaan.

Een inkomensverschil van € 5.000 kan al betekenen of u € 38.000 meer of minder kunt lenen. Dat is toch een leuke keuken, badkamer of uitbouw!

Charlotte van Bourbonlaan 15
6961 EP Eerbeek
Tel: 0313-655898
tombloemheuvel @planet.nl